Нові електромотори MotorGuide Xi3 з GPS-якорем

26 березня 2018 р.

У даній статті ми пропонуємо до уваги любителів риболовлі та власників всіх плавзасобів, нове покоління човнових електромоторів MotorGuide від відомого американського виробника Brunswick. Це високотехнологічний двигун за привабливою ціною. Перші офіційні моделі надійдуть на український ринок уже в цьому році.

Човнові електромотори MotorGuide Xi5 в продажу вже кілька років і отримали досить широке поширення на українському ринку завдяки унікальним можливостям і Інтерація з ехолотом Lowrance . Це якісні, надійні і дуже тихі двигуни. Лінійку високо оцінили власники катерів і човнів. Її найважливіша перевага - система GPS-якоря для човна, яка також може працювати як повноцінний автопілот, забезпечуючи рух по заданому маршруту. Такий електронний якір здатний замінити електричну якірну лебідку . Це дуже зручно, тому що не потрібно додатково відволікатися під час риболовлі. Тож не дивно, що багато власників човнів різних класів хочуть мати електродвигуном з таким функціоналом.

Проблема в тому, що «флагманський» електромотор MotorGuide Xi5 розрахований на великі човни і катери, а що ж робити власникам легких плавзасобів? Тепер і для них є більш бджетний електродвигун MotorGuide Xi3. Анонс нової моделі електромотора MotorGuide Xi3 відбувся на найбільших світових ботшоу на початку 2018 року в Барселоні, Парижі, Дюссельдорфі, Гельсінкі. В даний час цей двигун запущений в серійне виробництво.

Магазин Навітек є офіційним дилером MotorGuide, тому наші клієнти отримають можливість оцінити нові електродвигуни першими - вже до кінця травня 2018 року.

MotorGuide Xi3

Мотори MotorGuide з носовою кріпленням

Ці електродвигуни розраховані для рибного лову тролінгом, а також для водойм, де заборонено використовувати бензинові двигуни. Найважливіші відмінні риси виробів MotorGuide - безшумність і інноваційний функціонал. Електродвигун оснащений монітором з індикацією, який показує технічний стан і рівень заряду акумулятора. Управління можливо реалізувати за допомогою спеціальної педалі, яку нескладно встановити в будь-якій частині човна або катера, а також бездротового пульта дистанційного керування. Окремо згадаємо фірмову якість збірки. Деталі точно підігнані, кріпильні частини зроблені з нержавіючої сталі. Штанга композитна, легко гнеться, тому на неї дається довічна гарантія. Електронна начинка надійно захищена від води. Встановлена сучасна навігаційна система, реалізований автоматичний контроль швидкості.

Особливості та переваги моделі електродвигуна MotorGuide Xi3

Гордість електромоторів MotorGuide - це система бездротового управління, доступна навіть в базовій комплектації і електронний GPS якір. Електроніка запам'ятовує місця поворотів і швартування з точністю до 1,5 метра, зазначає курс і тримає однакову швидкість. Також можна зберегти вісім маршрутів, тривалістю до чотирьох миль. Передбачені автоматичний і ручний режими. Реалізована схема швидкого підключення до ехолотів-картплоттера Lowrance.

Щоб отримати повне задоволення від управління автопілотом на електромоторі Xi3, його потрібно підключити до багатофункціонального дисплею Lowrance HDS за допомогою додаткового модуля MotorGuide Pinpoint і організатора мережі NMEA 2000 . При цьому Ви отримаєте зручну систему управління і візуалізацію даних на сенсорному дисплеї з високою роздільною здатністю.

У модельному ряді MotorGuide Xi3 представлені двигуни для прісної і солоної води, 12 і 24 вольтової мотори з тяговим зусиллям 55 і 70 фунтів і довжиною дейвуда 48, 54 і 60 дюймів. Всі вони оснащені електронним GPS-якорем, бездротовим керуванням, безступінчатим перемикання швидкостей. Також є комплектації з додатковим датчиком ехолота. Бездротове управління двигуном поставляється навіть в стандартному наборі. Також реалізована функція SecureStep, яка дозволяє поставити мотор в робоче положення.

Технічні випробування підтвердили, що Xi3 - самий тихий мотор в своєму класі. Рівень шумів менше ніж у конкуруючих моделей на 40%.

MotorGuide Xi3

Відмінні риси MotorGuide Xi3 від Xi5

Якщо подивитися модельний ряд, то виявиться, що, на відміну від Xi5, Xi3 не випускаються з електроживленням 36 Вольт і тягою 105 фунтів. З нашого досвіду мотори з такими показниками встановлюють на досить важкі човни. Тому нескладно зробити висновок, що нові електромотори позиціонуються для човнів малого і середнього класів.

Відрізняється трансмісія, у Xi3 полегшений доступ до кріплення опори. Шестерні однакові, тільки у Xi5 вони встановлені в окремому корпусі. Гвинт на Xi3 стандартний, трилопатевої. На Xi5 армований скловолокном для посилення при більшій тязі. Електроніка Xi5 автоматично відключається під час складання двигуна. У Xi3 через 3 хвилини бездіяльності процесор переходить в сплячий режим. Відрізняється форма панелей опор. Рівень шуму однаковий. У обох моделей гвинт на 3 лопаті.

Вартість MotorGuide Xi3 буде нижче ніж Xi5. Найбільше на це вплинула відсутність вбудованого сонара, що робить ці електромотори дійсно доступними для аматорської риболовлі. Тепер виробник позиціонує серію Xi5 як преміум - сегмент, а Xi3 - для покупців із середнім бюджетом.

Моделі Xi3 поставляються з бездротовим портативним пультом дистанційного керування, який дозволяє керувати мотором з GPS-якорем з будь-якого місця на катері. Пульт спрощений, порівняно зі старшим братом. Однак на відміну від Xi5, в комплектації відсутній дротова педаль управління. Але, при необхідності. її можна поставити додатково як опцію.

Порівняння з головним конкурентом Minn Kota PowerDrive

Щоб краще розібратися в особливостях MotorGuide Xi3, давайте порівняємо з конкуруючої моделлю PowerDrive від компанії Minn Kota:

функціонал
в базовій комплектації
MotorGuide
Xi3
Minn Kota
PowerDrive
штатне керування бездротовий пульт тросова педаль
GPS позиціонування Розширений функціонал:
GPS-якір і курс судна
ставиться додатково
Переміщення в режимі якоря є Після установки додаткового модуля
Сумісність з додатковими навігаційними приладами Lowrance , SimradHumminbird
Рівень шуму нижче вище
Розкладка і установка легше складніше

З таблиці видно, що при цілком порівнянній вартості, MotorGuide Xi3 значно випереджає PowerDrive по функціоналу. Потрібно сказати, що це двигун вже іншого покоління і відповідь на питання «що вибрати» - очевидний.

висновок

В кінці статті потрібно сказати кілька слів про ризики придбання електромотора у неофіційного продавця. Деякі покупці вважають, що не має значення у кого брати двигун, але це помилка. Підтвердити справжність мотора, купленого на ринку, досить складно, та й офіційна гарантія на такий виріб не поширюватиметься. Якщо щось станеться, вам доведеться шукати того, у кого ви купували і доводити свої права на гарантійний ремонт або заміну. Дізнатися про це більше ви можете з нашої статті про ризики покупки електромотора MotorGuide з США .

Купуючи електромотори MotorGuide в інтернет-магазині Навітек, ви отримуєте повний сервіс з усіма гарантійними зобов'язаннями від виробника, а також повністю забезпечуєте себе фірмовими комплектуючими, необхідними для якісної установки і правильної роботи пристрою. У Навітек є все для організації електроживлення та установки електромотора: тягові акумулятори для водомоторна техніки , зарядні пристрої 12/24 Вольт і інші фірмові запчастини високого класу. Бажаємо приємних придбань і хорошої рибалки.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини