Літієві тягові акумулятори DAV для човнових електромоторів

12 квітня 2018 р.

Представляємо унікальне рішення для живлення троллінгових човнових електромоторів, ехолотів та іншого 12-вольтого обладнання на рибалці - надпотужний та легкий літій-іонний акб до 5 кг вагою. Який також може використовуватися як величезний PowerBank для туризму і будь-якого активного відпочинку на природі.

Раніше ми вже давали рекомендації про те, який купити акумулятор для човнового електромотора , і добірку гелевих акумуляторів для човнових електромоторів . Тепер зустрічайте щось абсолютно нове!

Дуже часто збираючись на риболовлю, ми стикаємося з проблемою надмірної ваги спорядження. Це створює масу неприємних моментів, особливо коли приходить час завантажувати все це в човен або переносити на значні відстані. Звичайний свинцево-кислотний тяговий акумулятор важить близько тридцяти кілограм. Багато це чи мало? Для штанги в спортзалі - мало, але для рибальського спорядження багато. Незручний «цеглина» потрібно вдома підняти, занурити в автомобіль, потім - вивантажити і перенести в човен. Добре якщо до води п'ять метрів, а якщо сотня метрів?

Рибалки для надувних човнів шукають максимально легкі акумулятори, тому що їх потрібно постійно носити і транспортувати. Тому купують легкі АКБ де зменшення ваги досягається за рахунок зменшення товщини пластин і як наслідок швидке погіршення (або завідомо неправдиве невідповідність) технічних характеристик.

Крім того, в гумовому човні важкий акумулятор продавлює дно, доводиться підкладати дощечку, а це додатковий вантаж і незручності. Але ж крім тягового акумулятора доводиться вести з собою зарядний пристрій, мотор, снасті, додаткове навігаційне обладнання, одяг, харчі і ще безліч необхідних речей.

Тяговий човновий Li-ion акумулятор DAV POWER BOX - унікальний прилад, який не має аналогів на ринку України. Він важить всього 3,8 кг, що називається - відчуйте різницю в порівнянні з самим легким з якісних Trojan SCS150 , який важить 23 кг! Але десятикратний виграш у вазі - це ще далеко не все. Цей прилад перевершує кислотно-лужні акумулятори за всіма статтями. Розглянемо його властивості більш докладно.

Li-Ion акумулятор для човнових електромоторів

Опис акумулятора DAV POWER BOX

Акумулятор проводиться в Україні. Це автономне джерело живлення, створений спеціально для човнових електромоторів. Головне його призначення - рибна ловля троллінгом, а також підключення ехолотів та іншої спеціалізованої, навігаційної електроніки.

На момент публікації статті батарея проводиться в двох модифікаціях - на 70 і 90 Ач. (DAV POWER BOX PB-C70-12-Li-iB та DAV POWER BOX PB-C90-12-Li-iB ). Маркування цілком зрозуміле, та відображає суть, це 12 Вольт тяговий акумулятор. Головна перевага - вага батареї. Пауер бокс важить 3,8 кг в 70 амперной модифікації і 4,8 кг на 90 Ач.

Акумулятор зроблений у вигляді ящика з зручною, складною ручкою. Під нею розташований невеликий рідкокристалічний екран із зеленим підсвічуванням і окремою кнопкою активації. На дисплей виводиться індикація заряду і напруги батареї в графічному вигляді і відсотках. Корпус виконаний з міцного, в'язкого, небиткого пластику і посилений сталевим каркасом, який створює додаткові ребра жорсткості. Батарея не боїться, коли її перевертають. Такий бокс зручно переносити, він не заважає в гумовому човні і не продавлює днище, як це буває з звичними свинцево-кислотними акумуляторами.

На лицьовій стороні приладу клеми з нержавіючої сталі. Вони призначені для підключення силового обладнання. В першу чергу це човновий електромотор або автомобільний інвертор для забезпечення харчуванням обладнання на 220 Вольт. Збоку розташований сервісний роз'єм і кнопка активації дисплея. Гніздо призначене для підключення адаптера або зарядного пристрою.

Підзарядка пристрою DAV POWER BOX

Зарядний пристрій (блок живлення) йде в комплекті з акумулятором, що незвично для подібних приладів. Нагадаємо читачам, що більшість імпортних тягових акумуляторів з заводу ними не комплектується. При цьому вартість імпульсного зарядного пристрою досягає двох-трьох тисяч гривень. Тут же вам не доведеться нести додаткові витрати і підбирати його окремо. Фірмовий блок живлення розрахований спеціально під параметри POWER BOX і працює бездоганно.

Пристрій повністю автоматичне, це означає, що не потрібно вручну регулювати режими або робити щось ще для настройки приладу. Досить просто підключити блок живлення до мережі 220, а потім до POWER BOX. При підключенні до електромережі на зарядці горить зелений індикатор, це означає, що вона готова до роботи. При підключенні до самого POWER BOX, запалюється червоний - акумулятор бере заряд. Після закінчення процесу буде горіти жовтий світлодіод.

Важлива відмінність POWER BOX - швидка швидкість заряджання. Якщо звичайний свинцево-кислотний акумулятор, в стандартних умовах, повністю заряджається за п'ятнадцять годин, то літій-іонний - вісім! Це особливо важливо якщо ви перебуваєте на базі відпочинку, в кемпінгу або в селі на риболовлі. Адже ніхто не бажає просиджувати по півдня в очікуванні. Це принциповий момент. Припустимо, ви рибалили з ранку і плануєте повторити ввечері. Щоб зарядити до половини літій-іонний POWER BOX PB-C70, цілком достатньо обіднього часу, а ось свинцево-кислотний доведеться чекати півдня. Зарядка до п'ятдесяти відсотків ємності свинцево-кислотного акумулятора вимагає близько семи годин, а літій-іонного - два. Хочеться сказати - відчуйте різницю ще раз!

Крім того, саме зарядний пристрій для свинцево-кислотного АКБ важить пару кілограм і займає багато місця, а для POWER BOX - двісті грам, і воно не багатьом більше, ніж блок живлення для ноутбука, що теж важливо.

Додатковий функціонал

Пристрої POWER BOX PB-C70 та POWER BOX PB-C90 відрізняються багатою комплектацією. Крім зарядного пристрою і зрозумілої інструкції в заводську поставку входять запасні клеми для човнового електродвигуна, запасний запобіжник і універсальний перехідник. Клеми знадобляться, якщо контакти електромотора не підходять до пауер боксу. Не важко буде поміняти наконечники навіть в похідних умовах. Запобіжник - то що повинно бути завжди з собою.

Універсальний перехідник - корисна розробка інженерів фірми-виробника. На ньому розташовані два автомобільних роз'єму (під прикурювач) і два USB порту. На перший погляд нічого особливого, але така комплектація відкриває масу можливостей. Тепер в поході у вас завжди з собою практично невичерпне джерело енергії для смартфонів, ноутбука, ехолота і GPS навігатора. Ємності акумулятора вистачить, щоб забезпечити багатогодинну безперебійну роботу техніки, яка заряджається від USB.

«Автомобільні коннектори» - ще одне корисне рішення. Зараз на ринку є маса пристроїв, що працюють від прикурювача. До нього можна підключати насос, щоб, наприклад, накачати гумовий човен. Похідне освітлення, яке випускається у вигляді світлодіодних ліхтарів, електроковрікі - дуже корисні в сиру або холодну погоду, міні-холодильник, кип'ятильник, радіо і будь-який прилад, розрахований на роботу від автомобіля. Все це підключається легко зручно та без додаткових витрат. При необхідності POWER BOX може працювати штатним генератором кемпінгу, енегроемкості для цього цілком цілком достатньо.

Практичні випробування

Найпопулярнішим акумулятором для човнового електромотора в усі часи був Trojan SCS150. Новий пристрій показує аналогічні дані при інших споживчих перевагах. Практичні і лабораторні випробування показали, що акумулятор чудово справляється зі своїм головним завданням - забезпеченням харчуванням човнового мотора. Тести проводили на різних марках двигунів. Minn Kota Edura 30 на п'ятій швидкості працює два, два з половиною години. При троллінге на другий або третій швидкості ємності вистачає на чотири - п'ять годин. Для моделі на 70 Ач - це хороші показники для тягових акумуляторів будь-якого типу.

Особливості експлуатації

DAV POWER BOX - корисний і багатофункціональний елемент живлення для будь-якого 12-вольта обладнання на природі і в будь-яких інших умовах при відсутності зовнішньої мережі, а й у нього є деякі обмеження. Як і інші Li-ion акумулятори, його не можна заряджати при негативних температурах. У той же час вже заряджений акумулятор можна успішно експлуатувати до -20 С. Також літієві тягові акумулятори не замінюють автомобільні, і взагалі, не потрібно підключати цей пристрій до бортової мережі автомобіля. Пауер бокс має електронний захист, але рекомендуємо використовувати прилад в суворій відповідності з інструкцією виробника.

висновки

На завершення варто ще раз перерахувати переваги човнового тягового Li-ion акумулятора DAV POWER BOX, в порівнянні зі звичними свинцево-кислотними моделями:

  • власна вага - 3,8 і 4,8 кг., проти 20-30 кг;
  • бокс пристосований для перенесення і зберігання;
  • електронна індикація стану пристрою;
  • багата додаткова комплектація;
  • пристрій поставляється з компактною і легкою зарядкою;
  • акумулятор заряджається в два рази швидше ніж свинцево-кислотні моделі;
  • універсальний перехідник дає можливість підключати ноутбуки, смартфони, навігаційне обладнання та пристрої, що працюють від автомобільного прикурювача;
  • режими зарядки +50 до 0; режим роботи +50 до -20.

Замовляйте човновий Li-ion акумулятор DAV POWER BOX в інтернет-магазині НАВІТЕК, і ваша риболовля буде ще більш успішною і комфортною.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини