Ехолоти Lowrance HOOK2 TripleShot огляд з випробуванням на воді

10 травня 2018 р.

Поступово функціонал ехолотів професійних серій приходить в більш ехолоти бюджетного класу. Зустрічайте серію Hook другого покоління! Чи є зміни або просто маркетинг? Постараємося відповісти не голослівно, а з демонстрацією на водоймі.

Ехолоти Lowrance Hook2 для риболовлі - це нова бюджетна серія приладів початку 2018 року випуску від відомого у всьому світі виробника. Найважливіша відмінна риса рибопошукових ехолотів Lowrance Hook2 полягає в тому, що при помірній ціні, виробник заклав в ці моделі преміальний функціонал. Йтиметься про прилади, оснащених датчиками TripleShot, модернізованим меню і ще цілим рядом корисних нововведень. Що це дало і огляд як показав себе цей ехолот на воді, ми розберемо в цій статті.

Проводив тестування і надав дані по роботі приладу, відомий в Україні професійний спортсмен-рибалка, відмінний фахівець з техніки Lowrance, а також давній друг нашого інтернет-магазину - Юрій Орлов.

Огляд ехолота Lowrance HOOK2 TripleShot

Попередній огляд, що заявили розробники

Виробник серії ехолотів для риболовлі Lowrance Hook2 заявив про декілька важливих технічних перевагах, які раніше були доступні тільки в моделях преміального сегмента! Перше, на що варто звернути увагу - це наявність бічного огляду в приладі середнього цінового рівня. Підтримуються три сучасні технології сканування донного рельєфу: CHIRP Sonar, DownScan і SideScan. Важливо це чи ні? Важливо, тому що раніше подібний функціонал був доступний тільки в ехолота більш дорогого сегмента, починаючи від Elite Ti до HDS.

Раніше відома така проблема: в старих моделях двопроменевих рибопошукових ехолотів Lowrance , на вузькому, 200 кГц промені, деталізація була хорошою, а ось кут захоплення 60 градусів - не дуже. На частоті 83 кГц кут розширювався в два рази, але падала деталізація. Розробники заявляють, що збільшили кут до 120 градусів, і зберегли хорошу деталізацію.

Крім цього, в серії Hook2 використовуються бічні промені, спрощено меню і реалізована автоматична підстроювання. Прилад сам визначає оптимальні параметри. Доопрацьовано корпус, клавіатура і джойстик стали більш зручними.

Удосконалено датчик ехолота TripleShot , він став менше і зручніше, кріплення модернізовано. Це дозволяє комфортно використовувати пристрій на дрібних човнах і при зимової риболовлі. Ще одне важливе нововведення - оновлений екран приладу. На моніторі Solar Max + заявлена покращена чіткість відображення картинки в порівнянні зі старшими моделями.

Виробники позиціонують ці пристрої як верхню частину аматорського сегмента. Для рибалок, які хочуть купити ехолот, приїхати, включити і ловити. Для користувачів, що не бажають морочитися зі складним меню і десятками малозрозумілих налаштувань. Інженери прагнули зробити управління приладу інтуїтивно зрозумілим - не складніше мобільника, щоб з ним легко розібрався б навіть початківець.

Додаткові характеристики: в серії представлені моделі з екранами 5, 7 і 9 дюймів і реалізована підтримка восьми мов, в т.ч. російська. Прилад працює від 12 Вольт постійного струму, на ехолоти видається дворічна фірмова гарантія.

Далі ми побачимо, чи тримає виробник слово і наскільки реальні заявлені переваги.

Тестування ехолота Lowrance для риболовлі

Практичні випробування провів професійний рибалка-спортсмен Юрій Орлов. Теорія - теорією, але ніхто краще практика не зможе оцінити переваги і недоліки пристрою, тільки на воді можна побачити, що він із себе представляє. Сенс цього тестування - визначити, наскільки відповідають реаліям заявлені виробником переваги. І зрозуміти, чи буде корисний у справі розширений функціонал приладу.

Перше, на чому наголосив Юрій - дійсно покращилася якість сонара, нова версія називається TripleShot , сканування проводиться дуже швидко, при роботі прилад не гальмує, оновлення відбувається досить оперативно. Відомо, що відділення риби від дна - ознака якісного сонара. Деякі бюджетні моделі грішать тим, що «неуважні до деталей». Якісний прилад повинен показувати рибу в 10-30 сантиметрах від дна, навіть якщо вона за розміром не крупніше долоні. Lowrance Hook2 чудово проявив себе, а значить буде корисний для лову з льоду, морської риболовлі. У цій моделі використовується технологія Advanced Signal Processing, завдяки їй покращилися деталізація і чіткість.

Друге - оцінка екрану. Відразу помітно, що картинка на моніторі Solar Max + стала краще при освітленні різної якості. Навіть якщо порівнювати з ехолотом, що продаються в VIP-сегменті, Hook2 нічим не поступається, а може і перевершує дорогі моделі. Все відмінно видно навіть якщо дивитися з боку або під незручним кутом. Екран - сильна сторона Рибопоїськовоє ехолота Lowrance Hook2.

Третє - перевірка на швидкості. Потрібно сказати, що тестування ехолота проводилося в кінці лютого, і на річці зустрічалися крижини. Велику швидкість катеру давати було небезпечно, але і 35 - 50 км / ч досить, щоб оцінити якість роботи приладу. На такій швидкості правильно встановлений датчик не втрачає дно і видає стабільну картинку.

Четверте - тест ехолота на пошук великої риби і великих об'єктів. Риба вагою близько кілограма видно відмінно, корчі і затоплені дерева проглядаються чітко, рельєф дна виглядає чудово. Труби, затоплені опори моста і навіть гравійна підсипка відображаються в деталях і цілком впізнається. Сканування структури показало себе найкращим чином. Риба до п'яти кілограм добре відображається і на сонар, і в режимі даунскана. Можна навіть перерахувати кількість риб в зграї.

П'яте - при роботі з ехолотом Lowrance Hook2 порадувало якість автоматичного масштабування бічних променів. Такий виразності немає навіть в дорогих моделях лінійок ехолотів еліт-класу. Це найважливіша перевага цієї моделі.

Шосте - меню дійсно стало простіше, при цьому принципово не змінилося. Це говорить про те, що для тих, хто звик працювати зі старшими моделями, переучуватися не доведеться, інтерфейс абсолютно зрозумілий і інтуїтивний. Юрій Орлов зауважив, що доопрацюванням меню розробники Lowrance Hook2 усунули слабку сторону старших моделей.

Сьоме - розкладка клавіатури стала зручнішою. Розробники прибрали тачскрін, управління тільки кнопкове. Клавіші стали більш практичними, на роботу з ними не доведеться витрачати зайвий час.

висновки

В кінці статті про ехолота Lowrance Hook2 потрібно сказати, що такі пристрої відмінно підійдуть для професійної та аматорської риболовлі. Всі функції і оновлення, про які заявляв виробник, працюють як потрібно, а деякі з них, такі як якість датчика і екран, навіть перевершують очікування професійних спортсменів-рибалок.

З особливостей - в цих моделях немає можливості підключення додаткових датчиків. Ця установка не аматорських серіях, тому що мається на увазі використання приладу в базовій комплектації. Виходить, що Lowrance Hook2 - це аматорський ехолот з професійною якістю сканування і відображення картинки. Якщо вам потрібен простий, надійний і функціональний прилад, має сенс купити модель серії Hook2 з технологією TripleShot.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини