Розумні годинник Garmin fenix 5S / 5 / 5X - в чому відмінність?

21 липня 2018 р.

Величезний асортимент модифікацій серії спортивних годин fenix від Garmin зводить з розуму користувачів, але саме це дає можливість задовольнити будь-які потреби клієнта. У даній статті ми пояснюємо як орієнтуватися по заголовку товару щоб швидко визначитися з вибором моделі.

Розумні годинник для спортсменів з'явилися в нашій країні відносно недавно, але дуже сподобалися любителям активного способу життя. І дійсно, завжди мати при собі такого помічника дуже зручно. Смарт-годинник Garmin завоювали ринок, тому що являють собою справжній комбайн, що дає неймовірну кількість корисної інформації. Сюди входять:

  • облік тренувань в різних видах спорту;
  • база даних по тренувальним періодах;
  • GPS трекінг по маршрутам, що вельми зручно для мандрівників;
  • електронні карти;
  • синхронізація з інтернетом з формуванням єдиної бази;
  • інформація станом організму.

І це далеко не всі можливості спортивних годин Garmin . У цій статті ми не будемо загострювати увагу на технічних характеристиках приладів, а сфокусуємо увагу на споживчих моментах, які потрібно розуміти покупцеві, щоб було простіше визначитися з вибором конкретної моделі. Це важливо, тому що смарт-годинник Garmin випускаються в декількох модифікаціях і потрібно орієнтуватися серед різноманіття моделей розумних годин Garmin fenix 5.

Коротко про Garmin

Якщо Ви ніколи раніше не чули про компанію Garmin , то це якісний американський виробник з багаторічною історією та досвідом у виробництві електроніки для активного відпочинку і спорту. Випускає навігатори для повітряного, морського та наземного транспорту. Карти і картографічну електроніку. Картплоттери, ехолоти, радіостанції та трансдьюсера. Годинники для бігу, гольфу, фітнесу, туризму, а також мультиспортивні годинник, про які тут йдеться.

Фірма родом з США, є представництва в Європі і Азії. Ця організація заснована інженерами-практиками, а не менеджерами (як більшість конкурентів). Завдяки цьому основна увага приділяється інноваціям в області високих технологій. Garmin - піонер в області GPS навігації, при цьому зводить свої вироби до рівня стилю життя і світогляду. Все, що випускають заводи фірми - власні розробки, починаючи від програмного забезпечення, закінчуючи дизайном. Спортивні годинник Garmin fenix 5 - універсальний комп'ютер для тих, хто цінує час і систематично тренується. Вони дають можливість вести строгий облік навантажень і відслідковувати ефективність тренувальних програм, щоб досягти максимального прогресу в спорті.

Розумні годинник Garmin fenix 5S / 5 / 5X

Особливості модифікацій смарт-годин Garmin

Спортивні годинник Garmin fenix 5 - продовження популярної серії мультиспортивних годин цього виробника. Давайте докладніше розберемося з різноманіттям модифікацій лінійки Garmin fenix 5, щоб не помилитися при підборі розумних годин для спортсменів.

За зростанням класу і ціни прилади в серії розташовуються саме в такому порядку: fenix 5S> 5> 5X. Основний функціонал у них однаковий! Базові можливості знайомі ще з третьої моделі (fenix 3) і добре відомі бігунам, плавцям, тріатлоністів і іншим людям, які віддають перевагу активний спосіб життя. З усіма характеристиками і призначеними для користувача відгуками можна ознайомитися з перегляду численних роликів на Youtube. Розглянемо, чим же відрізняються між собою модифікації для користувача при оформленні покупки.

Garmin fenix 5S

Маркування Fenix 5S позначає компактні розміри і зменшений вага - 67 грам, дисплей з діагоналлю - 1,1 "(2.8 см) з роздільною здатністю екрану - 218x218 пікселів. Загальний зовнішній діаметром годин - 42 мм, ремінець шириною - 20 мм, пам'ять - 16 ГБ . Скромні розміри годин - плюс на користь зручності носіння, вони не відчутні на руці і не помітні під сорочкою. Дуже добре підходять під ділові костюми.

Garmin fenix 5

Спортивні годинник Fenix 5 - для тих, хто хоче отримати максимум. Підходять для носіння в місті, маса 85 грам. Дисплей з діагоналлю 1,1 "(2.8 см) і дозволом екрану 240x240 пікселів. Загальний зовнішній діаметр розумних годин 47 мм, ремінець шириною 22 мм, пам'ять - 16 ГБ. Це базова модель, позиціонується як універсальне рішення для будь-якого випадку, відповідна більшості активних людей. Різноманіття кольорів Базеля і різних кольорів браслета з швидкознімним кріплення, дозволяє не розлучатися з коханою девайсом навіть на роботі і в діловому костюмі.

Garmin fenix 5X

Fenix 5X - великий годинник для туристів, мисливців і рибалок, підходять для використання на природі, коли важливо розглянути максимум деталей. Збільшено розмір годин, при дисплеї з діагоналлю 1,2 "(3.4 см) і дозвіл екрану - 240x240 пікселів Загальний зовнішній діаметр - 51 мм, ремінець шириною 26 мм, пам'ять - 16 ГБ

Для наочності вищесказаного зведемо цифри характеристик в таблицю.

Garmin fenix 5S fenix 5 fenix 5X
дисплей 1,1 "(2.8 см)
218x218 пікс
1,1 "(2.8 см)
240x240 пікс
1,2 "(3.4 см)
240x240 пікс
Діаметр 42 мм 47 мм 51 мм
вага 67 гр 85 гр 98 гр
ремінець 20 мм 22 мм 26 мм

Модифікації Базеля корпусу розумних годин:

  • Silver - сріблястий;
  • Slate Gray - сірий шифер;
  • Rose Goldtone - рожеве золото;
  • Black - чорний (в назві може не вказуватися).

Скло в смарт-годинах Garmin fenix 5 випускається в двох варіантах:

  • Sapphire - надміцне сапфірове скло, яке неможливо пошкодити або подряпати тільки алмазом;
  • Решта - стандартне мінеральне скло (в назві не вказується).

Виробник пропонує величезний вибір ремінців на будь-який смак. Є рішення різних кольорів, а також металеві браслети, які також можна докупити окремо і міняти коли і як захочеться:

  • Black Band - чорний силіконовий ремінець;
  • Amp Yellow Band - кислотно-жовтий силіконовий ремінець;
  • Granite Blue Band - синій граніт силіконовий ремінець;
  • White Band - білий силіконовий ремінець;
  • Turquoise Band - бірюзовий силіконовий ремінець;
  • Gray Suede Band - сірий ремінець з замшевої шкіри;
  • Metal Band - металевий браслет під діловий костюм.

Також є спеціальні комплектації, які називаються «бандл» для різних видів спорту. Наприклад: Performer Bundle йде в комплекті з датчиком для тріатлону Garmin HRM-Tri.

Всі ці відмінності присутні в найменуваннях моделей. Тому якщо уважно читати назву, то все стане очевидним. Наприклад: Garmin fenix 5 Sapphire Performer Bundle Black with Black Band :

  • fenix 5 - модель з екраном 1.2 ";
  • Sapphire - сапфірове захисне стели;
  • Performer Bundle - в комплектації з датчиком для тріатлону;
  • Black - чорний корпус;
  • Black Band - чорний силіконовий ремінець.

Решта модифікації моделей читаються по аналогії.

Наші рекомендації

В кінці цієї статті хочу сказати, що спортивні годинник Garmin fenix 5 преміум класу виправдовують очікування на всі сто. Можливості, зручність використання і функціонал виросли, при цьому не скоротився час роботи без підзарядки (що вдається зробити виробникам далеко не завжди). Радує можливість прослуховувати музику, адже раніше доводилося брати з собою на пробіжку mp3 плеєр. Також потрібно відзначити датчик пульсу - не потрібно кріпити до грудей окремий пристрій. Карти і маршрутизація працюють відмінно. Гіроскоп підвищив точність даних. В цілому - розумні годинник для спортсменів стоять своїх грошей. Замовляйте вподобану модель в нашому інтернет-магазині і познайомитеся з усіма їх перевагами на практиці.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини