Австралійські автохолодильники ARB для відпочинку на природі

10 вересня 2018 р.

ARB - найкрутіші холодильники для автомобілістів, які люблять далекі поїздки і джипінг. Ідеально підходять для кузова пікапа, будинки на колесах, катери або яхти. Спеціально розроблені для жорстких умов використання і впораються з будь-якими навантаженнями. ARB - не просто якісний холодильник, це ТОП-овий гонщик, переможець «Шовкового шляху», «Париж-Даккара» і «Трансільванії». Чому це так - читайте далі.

Автохолодильники ARB з'явилися в 1975 році в Австралії. У ті часи місто Топ-Енд став Меккою для власників повнопривідних авто. Джипперов цікавило бездоріжжі, дичину і глухомань. Такі місця - саме те, щоб випробувати на міцність машину і нервову систему. Одним з фанатів ралі був Тоні Браун - людина захоплена їздою, при цьому люблячий комфорт і з інженерними схильностями. Під час ралі він становив перелік, чого не вистачає в дорозі.

Уявіть, австралійський буш, +45 спеки, пил, до найближчого магазину сотня кілометрів. Що може хотіти водій? Питання риторичне - дайте холодної води або коли, а на привалі знадобиться пиво і барбекю. А де взяти напої і свіже м'ясо в автомобілі? Термосумки такої спеки не витримували, тим більше, якщо поїздка триває кілька днів. Компактний холодильник для авто тоді ще не існував, тому його слід було придумати. Щоб вирішити ці питання, Тоні почав експериментувати у себе в гаражі, потім відкрив фірму і закипіла робота. Тепер ARB - автохолодильник для подорожей номер 1 в світі!

Компресійні автохолодильники ARB

чому ARB

Потрібно сказати, що холодильник ARB - це не старий добрий «Мінськ», який дістався у спадок від прабабусі, гуде і шкода викинути, бо ще працює. І навіть не сучасний Самсунг, що сам замовляє їжу в інтернет-магазинах. ARB - це справжній «чоловічий» холодильник для подорожей, який можна брати з собою в серці пустелі або на тропічні острови. В дорозі до техніки висуваються жорсткі запити.

Автохолодильник повинен відповідати таким вимогам:

  • підвищена надійність електросистеми - щоб не растрясло на бездоріжжі;
  • мінімальне споживання енергії - щоб не забирати левову частку заряду від генератора;
  • здатність гасити вібрації при їзді;
  • міцний, захищений корпус;
  • зручна і надійна система кріплення;
  • потужність, достатня щоб зберігати продукти свіжими навіть в пустелі;
  • зручність у використанні.

Комперссорние автохолодильники ARB розробляли спеціально для гонок, вони пройшли обкатку в десятках великих ралі. Пристосовані під значні навантаження, тряску, удари і тиск. Команда розробників та інженерів використовує новітні системи параметричного моделювання САПР та пакети аналізу кінцевих елементів. Тестування і перевірка в роботі підтримуються незалежними компаніями та університетами.

Компресійні автохолодильники ARB

Детальніше про холодильниках ARB

ARB виробляє чотири модифікації холодильників. Можна підібрати варіант для будь-якого автомобіля, човна або яхти. Поділ йде по внутрішньому об'єму:

  • 35 літрів - відмінно підходить для коротких поїздок, легко встановлюється на компактні позашляховики завдяки своїй низькій висоті і невеликій площі;
  • 47 літрів - підходить для більшості середніх і великих позашляховиків і будинків на колесах;
  • 60 літрів - розроблений для сімейних поїздок, має низький профіль, тому легко поміщається в човнах і кемперах;
  • 78 літрів - це потужний, великий холодильник, розрахований на велику сім'ю або далекі подорожі, в нього поміститься все - від пива до морозива.

Як бачите, не складно підібрати холодильник ARB для автомобіля і сім'ї будь-яких розмірів.

Компресійні автохолодильники ARB

Технічні особливості компресорних холодильників ARB

Холодильники АРБ - це багатофункціональні пристрої. Включають в себе сучасну електронну систему управління з цифровим температурним дисплеєм, безшумним компресором, жорстким і міцний корпусом з оцинкованої сталі з порошковим покриттям. Підстава легке, лите, знімна кришка і міцні сталеві ручки ергономічні. Холодильна камера кожної моделі оснащена вбудованим випарником і зливною пробкою для легкого очищення шлангів, окремим відсіком для фруктів і молочних продуктів, а також кошиком з рухомим делителем дозволяє змінювати розміри відсіків.

Фірма-виробник зробила все, щоб холодильник не підвів в дорозі, а користуватися ним було легко і зручно. Сучасна електроніка дозволяє легко керувати температурними режимами. Пульт захищений від пошкоджень. Вбудована світлодіодне підсвічування, тому ви без зусиль зможете знайти все, що потрібно, навіть в темний час доби. Корпус розрахований на підвищені навантаження і компенсують тряску і вібрації. Підстава можна встановити на роликову раму, тому холодильник зручний і ергономічний. Наприклад, його можна без праці перенести з машини на яхту і там встановити на таку ж раму.

Теплоізоляція ARB- на висоті. Завдяки сучасним матеріалам і ущільнювачів, холодильник зберігає температуру протягом 12 годин. Є режими заморозки та охолодження. Термоізоляції цілком достатньо, щоб, наприклад, взяти його з автомобіля в човен або на катер, навіть без підключення до електрики.

Випарник дає можливість швидко заморожувати продукти. Шланги дозволяють легко проводити обслуговування холодильника навіть в дорозі. Компактні моделі на (35 і 47 літрів) часто використовують в якості переносних. У спекотний день їх можна завжди тримати під рукою.

Компресійні автохолодильники ARB

Окремої згадки заслуговує компресор Danfoss

Вважається, що Danfoss - кращі в світі компресори для холодильників. Саме вони забезпечують ефективну роботу і безшумність при низькому енергоспоживанні. Холодильник на 78 літрів споживає всього лише один Ампер на годину, при температурі повітря + 30С. Працює від 12, 24, 120 або 240 вольт. Передбачено живлення від автомобільної системи, мережі плавзасобів або навіть звичного, 12-вольта.

Завдяки якості та надійності компресорних холодильників, у вас завжди будуть холодні напої і свіжа їжа. Не важливо, де ви знаходитесь: в екваторіальній пустелі або на яхті, ARB - це те що потрібно мандрівникові, щоб не залежати від кафе, супермаркетів і інших зручностей цивілізації. Візьміть з собою в подорож холодильник ARB і, безсумнівно, високо оціните його корисні якості.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини