Огляд відеореєстратора BlackVue DR 900S з 4К дозволом

23 жовтня 2018 р.

BlackVue DR 900S - перший на українському ринку відеореєстратор, що записує відео з роздільною здатністю 4К. Крім того, це ще й найдорожчий реєстратор на ринку України. Чи вдалося інженерам BlackVue зробити революцію і обігнати час? Що вони вклали в цю модель і коштує він своїх грошей - про це далі.

У модельному ряді BlackVue 2018 року з'явилася особлива модель, яка задає тренд конкурентам - автомобільний відеореєстратор BlackVue DR 900S. Потримавши його в руках і протестувавши, від захоплення відразу хочеться виділити його не технічні особливості, і все зі словами «перший» і «самий»:

  • перший з чесним 4К дозволом;
  • перший в Україні, доступний в масовому продажі з подібним функціоналом;
  • найдорожчий в Україні;
  • найякісніший серед конкурентів.

BlackVue DR900S

Зовнішній вигляд і комплектація BlackVue DR 900S

Автомобільний відеореєстратор BlackVue DR 900S випускають в двох варіантах - однокамерному і двокамерному ( DR 900S-1CH , DR 900S-2CH ). Технічна база у обох пристроїв одна, різниця тільки в наявності роз'єму для другої камери. Реєстратор відноситься до умовно-прихованим, має циліндричну форму, не оснащений поворотником по горизонталі.

Збоку розташована спеціальна кришка, за якою встановлені роз'єми живлення, вхід для другої камери, слот камери microSD, кнопки включення Wi-Fi і форматування пам'яті. З іншого боку розташована сенсорна панель для захисту файлу від перезапису і включення / вимикання запису звуку.

Комплектація стандартна, в неї входять: кабель живлення, кабель для підключення другої камери, карта пам'яті на 16ГБ з адаптером, набір для установки і інструкція.

В цілому BlackVue DR 900S виглядає сучасно і трохи незвично. Більшість наших автомобілістів звикли до стандартних прямокутним відеореєстраторів, що нагадує фотоапарат. На відміну від них «Блек В'ю» більше схожий на камеру відеоспостереження. Мабуть тут проявився колишній досвід компанії в розробці систем відеоспостереження. Ергономічна форма і зручне кріплення відмінно вписуються в інтер'єр автомобіля, реєстратор виглядає сучасно і вдало доповнює зовнішній вигляд. При розміщенні за дзеркалом заднього виду практично не помітний і не заважає огляду водія.

Технічні особливості відеореєстратора BlackVue DR 900S

Технічні можливості - це те, що в першу чергу відрізняє цю модель і виділяє її серед конкуруючих приладів. Давайте докладніше розберемо, за що користувач платить ТАКІ гроші.

Як і будь-який автомобільний відеореєстратор він фіксує зіткнення і раптові зміни швидкості. Але перше, про що потрібно сказати - зйомка в форматі 4К з основної камери і FullHD з додатковою. Кут 162 градуси (основна камера) і 139 градусів (додаткова).

Крім стандартного Wi-Fi, що працює на частоті 2,4 GHz, є можливість підключати пристрої, що підтримують високошвидкісну зв'язок 5 GHz. Це зручно і необхідно для передачі відео по мережі відео без ривків і втрати якості в повній роздільній здатності 4К, а також для завантаження та перегляду великих файлів. Тепер не потрібно витрачати час в очікуванні, 5 GHz працює в два рази швидше ніж 2,4 GHz. Також є можливість знизити якість роликів, щоб економити пам'ять.

BlackVue DR 900S має функцію вбудованого GPS-приймача. Підтримується фірмове хмарне зберігання відеороликів в режимі on-line, за умови покупки додаткового устаткування - високошвидкісного Wi-Fi роутера. Крім цього, BlackVue DR 900S може похвалитися додатковими можливостями, такими як відключення живлення при перегріві і сенсорної захистом від перезапису.

Особливо варто відзначити паркувальний режим регістатора. У разі удару спрацьовують датчики і автоматично ведеться запис навіть у вартого на місці автомобіля. Також відправляється повідомлення про те, що трапилося подію на смартфон. Тобто машина з BlackVue DR 900S цілодобово знаходиться під надійною охороною.

Дозвіл 4К або FullHD?

Формат 4К - безперечне нововведення на ринку автомобільних відеореєстраторів. Дозвіл відеозйомки в цьому форматі 3840х2160 пікселів. Це в три рази вище ніж FullHD з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів. 4К дає більш деталізовану картинку, високу чіткість і кращу якість відео. Але при цьому, завдяки підтримці видеокодека H.265, розміри файлів 4К UHD не перевищують розміру файлів відео з FullHD дозволом.

BlackVue DR900S 4K vs FullHD

Вивчаючи питання якості зображення, важливо знати, яка при цьому використовується матриця. У документації до BlackVue DR 900S такі подробиці не вказані, проте розбирання пристрою показала, що там встановлена високоякісна оптика OmniVision OSO8A10. Її параметри оптимально відповідають заявленим 4К і дають можливість розрізняти на записи номера автомобілів на відстані 15 метрів. Стандарт 4К перевершує FullHD не тільки в цифрах і таблиці характеристик, але і на практиці деталізація ролика просто приголомшлива.

Якість зйомки BlackVue DR 900S - краще на сьогоднішній день. Широкий кут камери не спотворює картинку по краях, інформації в кадрі значно більше, це стосується і об'єктів, розташованих збоку. Якість нічної зйомки також на висоті, як мінімум не поступається старшим поколінням.

Друга камера BlackVue DR 900S - не змінилася з часів моделі BlackVue DR 750 2CH. Вона як і раніше знімає FullHD на 30 кадрах в секунду з кутом 139 градусів. Цього більш ніж достатньо для додаткової камери. Розгледіти деталі дорожньої ситуації позаду вашого автомобіля, не складе труднощів. Як і більшість бездісплейних моделей реєстраторів BlackVue DR 900S має дистанційний режим управління через Wi-Fi. Система дозволяє налаштувати реєстратор і зберегти відеоролики на телефон.

Детальніше про хмарному зберіганні і GPS

Хмарне зберігання відеороликів реалізовано за допомогою системи BlackVue Over the Cloud. Вона дозволяє:

  • зберігати відео в хмарі;
  • дивитися ролики прямо з сервера;
  • спостерігати за тим, що відбувається на стоянці, у вашого автомобіля;
  • отримувати повідомлення, якщо почався запис під час вашої відсутності.

BlackVue DR900S Cloud

Завдяки вбудованому GPS датчику, дані швидкості руху можуть накладатися на відео і візуалізувати розташування автомобіля в мобільному додатку.

Всі події відбулися в відсутності власника можуть зберігатися в безкоштовному акаунті до 2-х днів, що цілком достатньо для розбору проблемної ситуації. Варто звернути увагу, що навіть в разі викрадення реєстратора вся необхідна інформація вже буде збережена в хмарі і доступна для передачі правоохоронним органам!

Щоб отримати можливість підключення відеореєстратора BlackVue DR 900S до хмари для відстеження подій автомобіля в реальному режимі часу, потрібно докупити комплект додаткового обладнання і налаштувати систему через просте, мобільний додаток.

  • Пристрій BlackVue Power Magic PRO - автономне джерело живлення;
  • Wi-Fi роутер з модемом, що підтримує передачу даних через мобільних операторів 4G (за детальною консультацією по вибору мобільного роутера звертайтеся до наших менеджерів).

З наявністю подібного обладнання і завдяки хмарному сервісу, автомобільний реєстратор отримує можливість працювати в паркувальному режимі повністю автономно, тобто коли двигун автомобіля заглушений і власник відсутній. З BlackVue DR 900S ваша машина завжди буде під наглядом.

Фірмовий додаток BlackVue, яке доступне для безкоштовного завантаження на будь-якому сучасному смартфоні, дозволяє змінювати налаштування реєстратора, переглядати відео в режимі реального часу, а також отримати двосторонній зв'язок з водієм через вбудований динамік.

Корисні функції реєстратора BlackVue DR 900S

Система Format free дозволяє обходитися без форматування карти пам'яті. Це зручно, тепер не потрібно це робити вручну, та й термін експлуатації модуля пам'яті буде довшим.

Спеціальний захист від перегріву вимикає відеореєстратор, якщо температура приладу піднімається вище +75 С.

На завершення потрібно сказати, що відеореєстратор BlackVue DR 900S - гідний наступник топового BlackVue DR 750S . Головні переваги в реалізації формату 4К, який дає підвищену деталізацію картинки, а також швидкому Wi-Fi на частоті 5 GHz. Якість ролика 4К, знятого в денний час помітно вище ніж у старших моделей, що працюють в FullHD.

Реєстратор BlackVue DR 900S - явний лідер на світовому ринку. Це не дешевий пристрій, розроблене для тих кому важлива безпека, тих хто буде користуватися всім заявленим функціоналом, а також перфекціоністів і людей, що віддають перевагу технічні новинки. Чи варто він своїх грошей, кожен повинен вирішити для себе самостійно. Але на даний момент жоден виробник не зміг запропонувати автомобільний реєстратор з подібними можливостями і картинкою в чесному 4К дозволі.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини