Мультиспортивні годинники Garmin Fenix 5 vs Fenix 5 Plus - порівняння

10 січня 2019 р.

Нова модель годинника Garmin Fenix 5 Plus вийшла в 2018 році і позиціонується виробником як подальша еволюція Garmin Fenix 5. Що нового вклали в годинник розробники, і де принципові відмінності від старшої моделі, ми розберемо в цій статті.

Раніше в статті « Спортивно-туристичні годинники Garmin fenix 5 Plus - що нового? »Ми вже представляли оновлену модель Фенікса. Тут же ми проведемо докладний порівняння новинки з попередником. В даний момент в продажу знаходяться обидві моделі. Тому, ознайомившись з цим матеріалом, потенційний покупець зможе визначитися з вибором моделі.

Garmin Fenix 5 vs Fenix 5 Plus

Коротко про Garmin Fenix 5 Plus

Візуально годинник Fenix 5 і Fenix 5 Plus мало чим відрізняються один від одного. Комплектація, дизайн, розміри, форма корпусу і кнопки практично не змінилися. Це ж відноситься і до вирішення екрана 220х240 pixels. Перехід на нову модель для користувачів старших версій годин не викличе проблем. Чи не доведеться освоювати нові способи управління і звикати до інтерфейсу. Навіть звична червона смуга клавіші «Старт» залишилася на своєму місці.

Плюсова серія зібрала в собі все поліпшення, які добре зарекомендували себе в годиннику моделей Forerunner 645 Music і Vivoactive 3 Music . У пристрій додана функція безконтактної оплати Garmin Pay, аудіоплеєр, що вміє передавати треки на Bluetooth пристрою. А також Galileo - навігатор і датчик Pulse Ox, контролюючий відсоток кисню в крові.

Дизайн

Зовні годинник Garmin Fenix 5 Plus відрізняються від Garmin Fenix 5 тільки дизайном зарубок на циферблаті і верхнім покажчиком, який з стрілки трансформувався в лінію. Також трохи зменшився безель годин, тепер він менше виступає над склом. Ремінець не зазнав трансформацій, його ширина - 26 мм., І браслети старшої серії можна використовувати з новим годинником. Механізм кріплення - універсальний. Маса годин різниться на 2 грами - що не принципово. Свіжа серія трохи легше, мабуть завдяки зміні безеля.

З нижнього боку Garmin Fenix 5 Plus з'явився червоний діод датчика кисню в крові. Розробники Гармін вказують на те, що цей датчик популярний у альпіністів, які контролюють показники тіла. Пристрій функціонує в стані спокою. Потрібно зупинитися на 30 секунд і не пересуватися ще деякий час.

Garmin Fenix 5 vs Fenix 5 Plus

Меню

Меню Garmin Fenix 5 Plus і Fenix 5 не сильно різняться, але є деякі поліпшення. Корисно що тепер додана «пташка» прокрутки, яка дозволяє оцінити де ми знаходимося, при серфінгу між пунктами в загальному переліку. Для спрощення навігації є смуга з рисок, яка показує скільки ще віджетів попереду.

Особливості передачі даних

Реалізована Блютуз-зв'язок зі смартфоном, яка показує дзвінки і СМС повідомлення, що надходять на ваш номер. Вона дозволяє зрозуміти хто викликає, або скасувати виклик - якщо немає часу відповідати. Також можна отримувати і читати меседжі від вайбер, вотсап, телеграм або інших онлайн - сервісів і соцмереж. Вся текстова інформація, яка приходить в смартфон, буде дублюватися на циферблаті, в короткій або повній формах (при виборі детальної демонстрації). Розмовляти через смарт-годинник не можна.

Обидві моделі сумісні з Андроїд і iOS, а також працюють з додатковими вимірювачами. Природно, все датчики повністю сумісні. Це натільний пульсометр, крокомір, термометр, велодатчік. Крім старих датчиків, Garmin Fenix 5 Plus підтримує вироби сторонніх виробників (не тільки Гармін). Зв'язок між ними працює через Bluetooth. А також доппрібори нового покоління, пульсометри, туристичні датчики і так далі.

Wi-Fi - вельми корисний для синхронізації годин без смартфона, USB і блютуз. Fenix 5 реалізований тільки в сапфірових версіях, тепер він є у всіх моделях Fenix 5 Plus.

Система супутникового зв'язку Galileo успадкована плюсовій серією від Fenix 5x (оновлення 9.53). Але є важлива поліпшення - більш рівна запис треку. Fenix 5 Plus краще і точніше відстежує маршрут і фіксує його на карті (режим GPS + Galileo). Особливо це актуально в умовах міста, де багато будівель, ліній електропередач та інших перешкод для зв'язку з супутником.

Режим Ultra Track дозволяє економити акумулятор. Він ефективно береже енергію, час від часу передаючи функцію трекінгу вбудованому гіроскопа. Найкраще працює поза містом і ідеально підходить для довгих пробіжок на далекі дистанції.

Garmin Fenix 5 vs Fenix 5 Plus

Музичний програвач

Годинники плюсовій серії можуть зберігати, транслювати і програвати музику на Bluetooth пристроях: навушниках, колонках. Це зручно, тому що тепер не треба брати з собою на пробіжку плейер або смартфон. Та й то, що своя колекція записів завжди з собою, додає переваг Фенікс 5 Плюс. Підтримуються більшість аудіоформатів (крім Flac).

Щоб закачати музику, є кілька способів:

  • Через комп'ютер. Буде потрібно USB шнур і софт Гармін Експрес. Меню дозволяє додавати файли на карту пам'яті пристрою.
  • Wi-Fi і сторонній сервіс потокового мовлення. У пристрій можна встановити спеціальний віджет, керуючий синхронізацією і прокруткою музики (наприклад, Deezer). Щоб визначитися з сервісами, подивіться в каталозі ПО Garmin.
  • Залити аудіозаписи через Bluetooth.

Годинники Гармін без проблем приймають навіть досить великі музичні файли.

Пам'ять і карти

У серії 5 2017 року, куди входять годинник Fenix 5, Fenix 5s і Fenix 5x підтримку карт і прокладку маршрутів здійснювала тільки версія 5x. У новій серії 5 Plus всі годинники вміють працювати з картографією.

Також в старшій серії тільки модель 5х мала функціональну пам'ять на 16 Gb, в інших часах обсяг дорівнював 64 Мб. Виробники оцінили необхідність збільшення обсягу ПЗУ. Годинники 5x Plus першій-ліпшій нагоді оснащені пам'яттю на 16 Gb - як флагман старшої серії. Це дозволяє зберігати значну кількість музики і карт.

Garmin Fenix 5 vs Fenix 5 Plus

акумулятор

Посилений джерело живлення Garmin Fenix 5 Plus дає можливість пристрою функціонувати в півтора рази довше ніж Fenix 5 в режимах «smart clock» GPS (32 години проти 20), (480 - 288), і Ultra Track (70 - 35 годин).

Оплата через Garmin Pay

Оплата без використання пластикових карт запущена і працює в Україні. Кілька банків підтримують цей вид платежів. У список входять:

  • Alfabank;
  • Credit Agricole;
  • OTP;
  • Privatbank;
  • Ukreximbank.

Перелік партнерів постійно зростає і актуальний перелік можна отримати на сайті виробника.

За допомогою Гармін Фенікс 5 Плюс можна оплачувати покупки без картки. Для цього потрібно відкрити вікно віджета гаманець, вибрати карту і докласти годинник до платіжного терміналу. Піде сигнал, і ви отримуєте чек про покупку. Оплата завершена. Погодьтеся - зручно, електронний гаманець завжди з вами. Додатковий плюс - можливість підключення декількох карт. Користувач сам вибирає з якого рахунку виробляти оплату.

висновки

Вирішити для себе, що краще купити Garmin Fenix 5 або Fenix 5 Plus зможете тільки ви самі. Сенс питання в тому, наскільки актуальні в вашому випадку безконтактні платежі, аудіоплеєр, пульсометр, потужний акумулятор і більш точний в умовах міста трекінг. Якщо вибираєте котрій годині купити, Garmin Fenix 5 vs Fenix 5 Plus, рекомендуємо нову модель. Але і від старої, якщо ви її вже купили відмовлятися рано. Якість і функціонал Гармін - завжди на висоті.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини