Автоматичні зарядні пристрої Pulsar для тягових акумуляторів

11 листопада 2016 р.

Новинка від української компанії Пульсар вже в магазині Навітек - на цей раз асортимент розширився якісними і компактними автоматичними зарядними пристроями для гелевих та ін. Типів акумуляторів 12 і 24 Вольт.

Інтелектуальні зарядні пристрої Pulsar відрізняються особливо ефективною зарядкою свинцево-кислотних акумуляторів і батарей глибокого розряду різних типів з рідким і гелеподібним електролітом. За співвідношенням «ціна-якість» вони стануть хорошими конкурентами навіть іменитим шведським CTEKам, які до сих пір вважаються еталоном якості і швидкості заряду.

Pulsar MC

Сфера застосування

Зарядні пристрої Pulsar знадобляться:

  • власникам автомобілів, мотоциклів, човнів, скутерів і т.п .;
  • мандрівникам на особистому транспорті;
  • власникам СТО (для підзарядки акумуляторів клієнтів);
  • рибалкам (для підзарядки акумуляторів судна, ехолотів і т.п.);
  • власникам ІБП і будь-якого автономного обладнання (навантажувальні механізми, мийні машини, інвалідні коляски);
  • організаціям, обслуговуючим системи пожежної безпеки, сигнальної охорони, телекомунікацій тощо

Причина такого широкого застосування полягає в тому, що зарядні пристрої Pulsar підходять для підзарядки:

  • гелевих акумуляторів (GEL);
  • акумуляторів з скловолоконним сепаратором (Absorbent Glass Mat або AGM);
  • з рідким електролітом (WET).

Вам потрібно лише вибрати необхідний режим для свого типу наповнення АКБ на панелі управління.

Як заряджати акумулятори?

Швидше за все, ви чули про те, що акумулятори потрібно доводити до глибокої розрядки і повністю заряджати. Легенда свідчить, що вони так довше прослужать. Так ось - це «легенда», яка не має нічого спільного з реальністю. Вона існує завдяки тому, що низькоякісні «брудні» батареї, які виробляються з вторсировини, вимагають частих «струсів». Якісні акумулятори в подібних потрясіннях НЕ потребують, навпаки, це значно скорочує їхнє життя.

Запам'ятайте: чим рідше батарея розряджається повністю, тим довше термін її служби.

Оптимальний варіант для АКБ - це буферна підзарядка. Так постійно підтримується заряд без повної розрядки.

Як вибрати оптимальний устрій?

Вибір зарядного пристрою для тягового акумулятора залежить від його номінальної напруги (12 або 24 Вольт) і від струму зарядки. Струм зарядки розраховується виходячи з номінальної ємності батареї за формулою: 0,1 * С, де С - ємність вашої АКБ в амперах. Іншими словами: оптимальний струм заряду становить 10% від ємності батареї. Сучасні автоматичні зарядні пристрої підбирають оптимальний струм самостійно, на основі закладених профілів, з огляду на тип акумуляторної батареї.

Чим хороші зарядні пристрої Pulsar?

Модельний ряд даної фірми представлений зарядними пристроями 12 і 24 Вольт різної потужності. Крім оптимальної ціни, у них є значний набір інших важливих переваг.

Широке застосування

Зарядні пристрої можна використовувати не тільки для заряду АКБ. Також вони можуть стати постійними джерелами живлення для функціонуючих приладів, які потребують стабільному джерелі постійного струму. Багатий вибір режимів заряду допоможе як при буферному, так і циклічному режимі роботи акумуляторів.

Відсутність падіння напруги, швидкість і ефективність процесу наповнення зарядом батарейок - кращі з якостей цих пристроїв.

Автоматична 7 рівнева логіка заряду

Забезпечує повноцінний заряд акумуляторів завдяки інноваційним технологіям перемикання режимів. Зарядні пристрої Пульсар самостійно визначають рівень для повноцінного заряду, і значно збільшують ресурс самої акумуляторної батареї.

Етапи заряду:

  1. Десульфатізація
  2. плавний старт
  3. Основна зарядка
  4. насичення
  5. діагностика акумулятора
  6. відновлення
  7. Підтримка заряду (буферний режим)

Десульфатізація необхідна акумуляторів, які залишалися «сіли» довгий час. Процес грунтується на руйнуванні сульфату, що з'явився на акумуляторних пластинах внаслідок затвердіння і накопичення на самому акумуляторі свинцево-сульфатних відкладень.

Плавний старт захистить батарею і збільшить експлуатаційний термін.

Режим підтримки заряду забезпечує постійну повну зарядку АКБ без виникнення програвав і пошкоджень акумуляторів. Це дозволяє спокійно залишати зарядний пристрій для гелевих акумуляторів без нагляду.

Авторегулювання рівня зарядки захищає ваші батареї від перезарядки.

захисні механізми

Короткі замикання таким зарядних пристроїв не страшні. Проблеми запобігають за допомогою автоматичного підключення расцепителя струму короткого замикання. Припинення подачі струму в такому випадку збільшить експлуатаційний термін приладу.

Перегрів теж не страшний. Зарядні пристрої 12 і 24 Вольт оснащені вентиляторами, охолоджуючими, виходячи з параметрів температурного режиму і зарядного струму. При високому рівні нагрівання прилад автоматично відключається.

Що вам потрібно знати про виробника?

Торгова марка Пульсар з'явилася на ринку України 12 років тому. Працюючи під девізом «енергія для кращого життя», компанія почала свій шлях зі створення акумуляторних батарей, стабілізаторів напруги і інверторних систем. Інтелектуальні зарядні пристрої для АКБ - логічний крок в розширенні асортименту продукції.

Якість продукції досягається шляхом використання «чистих» матеріалів, інноваційних технологій та професійних умов в сфері енергетики. Ці критерії дозволили вийти продукції Pulsar на один рівень з іменитими європейськими виробниками.

Вибрати зарядний пристрій необхідної потужності для тягових акумуляторів глибокого розряду можна в нашому каталозі по посиланню .

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини