Акумулятори для полемічних машин: вибір і рекомендації

13 березня 2017 р.

У даній статті мова йде про вибір батарей для акумуляторних полемічних машин, які працюють в далеке від джерела живлення та не обмежені довжиною електричного дроту. Вибираючи тяговий акумулятор для поломоечной машини, робіть вибір на користь відомого бренду і спеціальної серії, тому що це допоможе зосередитися на роботі, заощадити гроші організації і не міняти джерело живлення занадто часто.

Автономні машини для миття підлоги використовуються в бізнесі повсюдно: розважальні та торговельні центри, офісні та складські приміщення, медичні установи і т.д. Для забезпечення безшумності і відсутності вихлопних газів їх харчування здійснюється від комплекту спеціальних батарей, які знаходяться всередині корпусу машини. При агресивному промисловому використанні до таких акумуляторів глибокого розряду пред'являються особливі вимоги, адже вони працюють в постійному циклічному режимі, піддаються впливу низьких температур, підвищеної вологості. Розбризкування струменів гарячої та холодної води, вогкість, холодне повітря - все це неминуче супроводжує роботу поломоечной техніки. Через це корпус акумуляторів спеціально виготовляється з вологостійких матеріалів. Якісна модель зможе безперебійно постачати електроенергію для виконання всіх необхідних робіт.

Акумулятори для полемічних машин

Серед факторів, які впливають на ресурс акумулятора, варто виділити, в першу чергу, чистий свинець. Ніякого переробленої сировини, чим грішать дешеві АКБ від деяких китайських виробників! Важлива і рівномірна віддача робочої напруги протягом усього циклу розряду.

Хочете купити акумулятор для поломоечной машини? Вибирайте його з розумом! Для цього знадобиться знати наступні характеристики:

  • розміри посадкового відсіку: зазвичай це стандартизований параметр. Тому можлива взаімозменяемость;
  • необхідну кількість: вольтаж набирається 6-ти або 12-ти вольтовими батареями. Тобто 12 Вольт - 1x12 або 2х6, 24 Вольт - 2х12, 36 Вольт - 3х12, 48 Вольт - 4х12;
  • ємність тягового акумулятора.

Всі ці параметри можна знайти в технічному паспорті поломойки або (якщо техніка не нова) подивитися маркування батарей які збираєтеся замінити.

У зв'язку з тим, що всі акумулятори мають обмежений циклічний ресурс - це витратні матеріали для полемічних машин. Відповідно, чим вище їх якість, тим рідше доведеться цей витратний матеріал замінювати. З огляду на професійної специфіки експлуатації тягові батареї для поломоечной техніки повинні бути більш надійними і міцними, ніж інші моделі.

На полемічних машинах ми рекомендуємо уникати універсальність і використовувати спецальние серії:

  1. Trojan (США) T-серія:
  2. SIAP (Польща):3 GEL 175 (6 Вольт), 6 GEL 85 , 6 GEL 105 .
  3. Ventura (Китай) серія Solar:DC 6-200 Solar (6 Вольт), DC 12-85 Solar , DC 12-115 Solar .

Пропонованими нами батареями глибокого розряду часто комплектуються з заводу збиральні машини американських і європейських марок. Для того щоб забезпечити поломоечной машині надійне джерело електричного живлення, радимо детальніше розібратися в особливостях кожного бренду.

Акумулятори Trojan: гелеві, з рідким електролітом і AGM

Компанія Trojan випускає лінійку непролівающіхся гелевих АКБ і моделей типу AGM, а також стандартні моделі з рідким електролітом. Серед плюсів, якими володіють тягові акумулятори для полемічних машин:

  1. Тривалий термін служби (до 30% більше, ніж в моделях попередніх поколінь).
  2. Стабільна робота з постійною напругою, низький опір.
  3. Підвищення токопроводімость, так як виробник оптимізував конфігурації грат. Це, до речі, позитивно позначилося і на ККД.
  4. Витрати на обслуговування знизилися, плюс, всі моделі мають офіційну гарантію від виробника і обслуговуються в сервісних центрах.

Гелеві акумулятори для полемічних машин від Trojan

Герметизовані гелеві акумулятори не вимагають обслуговування, забезпечують хорошу енерговіддачу в полемічних машинах. Однорідність гелю досягається за рахунок сучасних технологій виробництва, а більш міцні решітки пластин блокують активний матеріал - це робить енергопередачу до терміналів більш ефективною. Сепаратори мають 2 рівня ізоляції для пропуску максимального зарядного струму між пластинами, що важливо для продуктивності.

Trojan глибокого циклу з рідким електролітом

Моделі з рідким електролітом давно зарекомендували себе з кращого боку і є лідером по поулярності американського бренду Троян. Якісь їх особливості та вигоди для вас? розберемося:

  1. Низький вага в порівнянні з конкурентами аналогічної ємності.
  2. Використовується спеціальна паста Trojan Alpha Plus високої щільності, яка покращує властивості реагує матеріалу, і гарантує стабільність роботи батареї.
  3. За рахунок товщини решітки збільшилася міцність пластин і стійкість до корозійних процесів.
  4. Сепаратор Maxguard Т2 отримав більш тривалу «життя»: багатореберним геометрія дозволяє довше підтримувати відкритими канали для електроліту, знижуючи ризик розшарування наповнювача. Сепаратор виготовляють з нового матеріалу на основі гуми: він уповільнює передачу сурми між позитивними гратами і негативними пластинами.
  5. Посилена тильна сітка підвищує міцність сепаратора, за рахунок чого мінімізуються шанси виникнення неполадок через удари / падінь.

AGM-акумулятори Trojan глибокого циклу розряду

Необслуговувані акумулятори для полемічних машин типу AGM мають ряд оптимізованих конструктивних елементів. Зокрема, тут виробник поліпшив сепаратор з скловолокна, який ізолює позитивні / негативні пластини і поглинає електроліт. Для зниження газовиділення компанія зробила «хід конем» і знизила вміст кальцію в сплаві решітки, а щоб уникнути підвищеного тиску, був встановлений новий односторонній клапан.

Серед інших переваг:

  • AGM-моделі від Trojan несприйнятливі до низьких температур;
  • мають низький внутрішній опір для великих струмів і підвищення ефективності заряду;
  • стійкі до механічних впливів (наприклад, ударів).

Акумулятори для полемічних машин Trojan

Акумулятори високої ємності SIAP

Гелеві акумулятори польського виробництва SIAP активно використовуються клінінговими компаніями, комунальними службами, їх замовляють як підприємства, так і приватні замовники. У чому полягає їх величезний плюс? Вони не виділяються токсичні речовини, за рахунок чого їх експлуатація дозволена навіть в закритих приміщеннях зі слабким вентиляцією і в місцях з підвищеними вимогами до стану повітря. З цим брендом промислового рівня ми вже знайомили раніше наших відвідувачів.

Особливості SIAP:

  1. Якісне виробництво європейського рівня.
  2. Батареї оснащуються спеціальною системою типу VRLA для контролю внутрішнього тиску клапанів.
  3. Поліпропіленова кришка прикріплюється методом гарячої зварювання, що мінімізує ризик механічного пошкодження пластин, занурених в гель.
  4. Міцний герметичний корпус гарантує відсутність виділення газів під час роботи.

Акумулятори для полемічних машин SIAP

Акумулятори Ventura DC Solar

Лінійка DC Solar від Ventura - це свинцево-кислотні АКБ промислового застосування, які створені за технологіями VRLA AGM і Deep Cycle. У цій лінійці компанія подвоїла циклічний ресурс. Вся продукція від Ventura сертифікована, і відповідає стандартам якості ISO 9001, а також специфікаціям DIN / EN 60 254-2 (IEC 254-2). Це забезпечує збереження всіх характеристик пристрою (стабільності роботи, міцності і не тільки) на протязі експлуатації і гарантує підтримку нормальних параметрів до 1000 разрядно-зарядних циклів при рекомендованої глибині розряду 80%.

Вирішенню купити акумулятор для поломоечной машини Ventura посприяє і низьке газовиділення, яке досягається завдяки високому ступеню рекомбінації газів (до 99%) - це значний плюс для тягових моделей АКБ, використовуваних в житлових приміщеннях, офісних і торгових центрах.

Інші сфери застосування тягових акумуляторів

Завдяки універсальності і стандартизованим розмірам такі акумулятори використовуються практично всіма виробниками таких видів електричної складської техніки:

  • гольфкар і ін. екологічні електромобілі;
  • підйомна техніка: будівельні підйомники, а також колінчаті вишки на електротязі;
  • збиральна техніка: акумуляторні підмітальні машини, килимові екстрактори, полірувальники та ін. техніка клінінгова техніка;
  • складська техніка: електрокари, навантажувачі, штабелери, транспортери;
  • льдозалівочние, полірувальні машини на ковзанках розважальних центрів.

Також ними оснащуються джерела безперебійного живлення (USP), аварійне освітлення, охоронно-пожежні сигналізації, телекомунікаційні системи і засоби зв'язку. Їх високу якість і відмінні експлуатаційні параметри (довговічності, міцність, стабільність роботи) дозволить знизити частоту оновлення витратних матеріалів для полемічних машин. А це прибере значну статтю витрат з бюджету клінінгової компанії!

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини