Автономний захист автомобіля з відеореєстраторами BlackVue

10 січня 2019 р.

Відеореєстратори BlackVue добре відомі автомобілістам. При цьому мало хто знає про існування корисних фірмових аксесуарів, які розширюють можливості реєстраторів. Таке обладнання забезпечує правильне функціонування основного пристрою і підсилює безпеку автомобіля.

У штатному режимі реєстратор харчується від автомобільного акумулятора. На жаль, заряд його не вічний. Будь-акумулятор саморазряжаются, плюс в холодну пору року цей процес йде набагато швидше.

Ось ситуація: господарі пішли, залишивши автомобіль на стоянці або парковці біля будинку. Саморозрядом сів акумулятор. У цей час відбулася подія, коли був необхідний реєстратор. Природно, він не включився, завдяки розрідженому акумулятора, відеозапис не вівся. Довести що-небудь неможливо.

Ще одна ситуація: акумулятор не в ідеальній формі, за вихідні реєстратор посадив батарею, з ранку в понеділок машина більше не заводиться.

Повністю втрачається сенс переплачувати за реєстратор з режимом паркування. Як же забезпечити автономну захист елітного автомобіля? Що зробити, щоб і реєстратор працював, і навантаження на акумулятор більше не зростала? Відповідь проста - потрібно розділити ланцюга харчування. Для цього розроблені спеціальні девайси і про це стаття.

Захист елітного автомобіля c BlackVue

Інтелектуальний паркувальний режим

Відеореєстратори Блек В'ю недарма вважаються одними з кращих в світі. Виробник подбав про те, щоб забезпечити надійний контроль за ситуацією і постійну охорону вашого автомобіля. BlackVue Power Magic PRO - фірмовий контролер, призначений для захисту штатного акумулятора автомобіля. Він забезпечує харчування автомобільного відеореєстратора на стоянці, але до нього ми повернемося трохи пізніше, спершу потрібно сказати кілька слів про паркувальному режимі.

Реєстратори BlackVue серій DR900S і DR750S підтримують два режиму парковки:

  • Режим Motion & Impact Detection, працює за замовчуванням з додаванням обираних областей виявлення.
  • Режим Time Lapse, в якому пристрій знімає відео в режимі буферизації і активізується в повній мірі в разі удару.

При режимі Motion & Impact Detection камера запускається по датчику руху, при цьому ведеться запис тільки зазначених користувачем областей екрану. Такий режим дозволяє обмежити кількість спрацьовувань на сторонні об'єкти (перехожих, розгойдування дерев і проїжджаючі далеко автомобілі). Це економить заряд акумулятора і місце на диску. Також регулюється чутливість датчика руху і аксілометра.

Time Lapse веде безперервну запис в економ-режимі, зі швидкістю 1 FPS (один кадр в секунду). Звичайне відео відтворюються на 30 FPS, тому 30 хвилинний ролик можна переглянути за одну хвилину. Близько 28 годин відео на найвищих налаштуваннях якості поміщаються на 16 Гб карту пам'яті. При ударі реєстратор створює спеціальний файл відео Even.

Прилад постійно тримає в пам'яті кілька хвилин і при спрацьовуванні датчиків створює файл, в який включає не тільки удар, але і деякий час до нього. Це важливий момент, який дозволяє максимально точно передати хід подій. А ще запис відеороликів на парковці може бути ініційована рухами і інформацією від аксілометра передній, задній (або внутрішньої) камер.

Захист елітного автомобіля c BlackVue

Що потрібно для використання паркувального режиму

Відеореєстратори BlackVue підтримують роботу від автомобільного прикурювача. Але в більшості моделей авто при вимкненому запаленні прикурювач знеструмлений. Щоб забезпечити постійну подачу електроенергії, потрібно живити реєстратор від бортової автомобільної мережі, акумулятора або спеціальних джерел енергії. Важливо, щоб пристрій не збільшував енергоспоживання щоб уникнути розряду акумулятора. Є кілька рішень від цього виробника.

Контролер харчування Power Magic Pro

Power Magic Pro - це комплект для професійної інтеграції BlackVue в систему електроживлення. Необхідний, якщо не плануєте використовувати додаткові батареї. Він активує реєстратор і захищає АКБ машини від передчасного зносу при довгих зупинках.

При застосуванні Power Magic Pro реєстратор функціонує до тих пір, поки акумулятор підтримує достатню для запуску автомобіля напруга. Коли струм опускається нижче встановленої межі, або в зазначений час за таймером, Power Magic Pro відключає подачу харчування, щоб відеореєстратор не розрядиться АКБ авто. Додатковий плюс - Power Magic Pro забезпечує прихований монтаж без видимого кабелю.

Контролер BlackVue Power Magic Pro

Додаткові джерела резервного живлення:

Power Magic Battery Pack - ефективне рішення, це додатковий міні акумулятор, який просто підключається до гнізда прикурювача вашого автомобіля і забезпечує харчування камери. При запущеному двигуні він заряджається від того ж прикурювача (на повну зарядку потрібно 1 годину). При відключенні штатної електромережі заряду BlackVue Power Magic Battery Pack B-112 вистачить на 12 годин на одноканальному режимі і на 8 годин на двоканальному.

Power Magic Battery Pack розроблений з дотриманням всіх вимог з безпеки. На відміну від звичних літієво-іонних АКБ, застосовуваних у побутовій електроніці, такий як смартфони або портативні комп'ютери, Power Magic Battery Pack являє собою LiFePO4 (літієвий фосфат заліза). Акумулятори LiFePO4 відрізняються високою стійкістю до температур, що має вирішальне значення для забезпечення безпечної роботи в авто.

Дійсно, в транспортному засобі, залишеному на сонці, температура досягає показників, при яких звичайні батареї можуть потекти або вибухнути. Зверніть увагу: з тієї ж причини в цифрових камерах BlackVue замість акумулятора використовується суперконденсатор. Нарешті, батареї LiFePO4 відрізняються більш довгим терміном служби (в залежності від кількості циклів перезарядки) порівняно з літій-іонними джерелами живлення. А ще, акумулятор Power Magic досить малий, щоб поміститься в стандартний бардачок (бардачок). Крім того, при необхідності забезпечить електроживленням не тільки камеру, але і смартфон, планшет, або Wi-Fi. Це дозволить підтримувати постійний зв'язок з хмарою BlackVue Over the Cloud.

батарея BlackVue

BlackVue Power Magic Ultra Battery B-124 - теж додатковий акумулятор, але збільшеної місткості (6000 мАч / 12,8 Вольт). При повній зарядці Power Magic Ultra Battery забезпечить електроживленням одиночну камеру більш ніж на 28 годин, або двухканальную на 20 годин в режимі паркування. Цього цілком достатньо для автомобіля в місті. Також цей акумулятор відрізняється надійністю і компактними розмірами, завдяки алюмінієвому корпусу, оптимізує тепловіддачу. Акумулятор Ultra можна підключити до гнізда прикурювача автомобіля або через панель запобіжників. Від 5 амперного струму заряджається за 80 хвилин, від 9 амперного - за 40.

Для управління Ultra Battery є спеціально мобільний додаток (iOS / Android). Воно демонструє ємність, час повної зарядки (при зарядці), очікуваний час (при включенні харчування), дозволяє змінювати налаштування енергорежімов.

Також BlackVue пропонує додаткові батареї Magic (6600 мАч). Система дозволяє підключати кілька таких джерел живлення, тим самим збільшуючи автономність системи.

висновок

Купити BlackVue Power Magic Pro, Ultra Battery або Power Magic Battery Pack в інтернет-магазині Навітек - правильне рішення. Ці девайси здатні забезпечити повну автономність роботи реєстратора в паркувальному режимі. Їх можна поєднувати між собою в різних конфігураціях залежно від необхідності і кінцевого бюджету системи.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини